Dirigent

Freddy Veldkamp

De dirigent van Looft den Heere, Freddy Veldkamp, is geboren in 1957. Hij is een man die bruist van energie en heeft een grote passie voor muziek. Hij valt op door zijn exacte en enthousiaste wijze van dirigeren. Freddy Veldkamp heeft orgel en schoolmuziek gestudeerd aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Hij heeft piano gestudeerd bij Dr. L. Voogd te Hilversum. Zijn koor-, orkestdirectie en zangtechniek ontving hij van o.a. Klaziene van der Vinne, Charles de Wolff en Kees Dey.

Hij is per 1 januari 2017 dirigent van de volgende koren:

  • Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden / Grafhorst
  • Interkerkelijk Mannenkoor Drachten
  • Christelijk Mannenkoor “Looft den Heere” uit Vaassen

Freddy was 36 jaar als muziekdocent verbonden aan het Greijdanuscollege in Hardenberg en Meppel. Daarnaast is hij organist van de Kandelaarskerk te Heemse, waar hij sinds 1979 als vaste organist verbonden is. Jaarlijks werkt hij mee aan een groot aantal concerten, radio- en tv-opnames. De functies die hij hierin bekleedt zijn als dirigent, organist en pianist.

Freddy Veldkamp geeft tevens les in het bespelen van orgel, piano en keyboard. Hij maakte eerder twee solo LP’s, een CD op kerkorgel en er verschenen talrijke CD’s van zijn koren.

Bezoek eens de vernieuwde website van Freddy: http://www.freddyveldkamp.nl