Actueel

Rise Up, O Church of God:
Release nieuwe CD en presentatie aan het publiek

Zaterdag 13 juni werd onder ruime belangstelling de nieuwe CD van ons koor Rise Up, O Church of God gepresenteerd in de Dorpskerk te Vaassen.

 

Inloopconcert
De presentatie van de CD, die we op 18 april jl. in de Stephanuskerk te Hasselt hebben opgenomen, begon met een inloopconcert. Naast familie en bekenden kon het publiek de kerk binnengaan en luisteren naar het koor, dat een ruime selectie liederen die op de CD zijn opgenomen, live ten gehore bracht. Dat hierbij meer mensen de kerk binnenliepen dan er weer uitliepen, was waarschijnlijk een goede indicatie van de waardering voor onze zang.

Onthulling CD-titel
Wehouder van kunst en cultuur Jan Albers, van de gemeente Epe, onthulde de titel van de nieuwe CD. Hij bleek zich goed verdiept te hebben in de achtergrond van koor en dirigenten en wist in een boeiende toespraak het aanwezige publiek en ons koor bij te praten over de zang- en muziekcultuur, waar hij als muzikant ook zelf in actief is. Hierna werd de eerste CD uitgepakt en getoond. Hierbij werd de CD in groot formaat op de muur geprojecteerd.

Start verkoop
Nadat het programma met nog enkele gezongen liederen en prachtig orgelspel van Wilco Veldkamp was afgerond, kon een ieder die dat wilde een exemplaar van de CD aanschaffen. Ook de koorleden die in de voorverkoop al CD’s hadden besteld konden deze afhalen. Een kleine 500 stuks verwisselden in korte tijd van eigenaar. Hiermee werd de succesvolle presentatie van onze nieuwe CD afgesloten.

Buffet
Het einde van het zangseizoen en de release van de nieuwe CD werd door de koorleden en hun partners gevierd met een heerlijk buffet in Restaurant ’t Koetshuis bij Kasteel de Cannenburgh in Vaassen. ‘Het Gebouw’ was voor de gelegenheid beschikbaar gesteld om te dienen als kleedkamer, zodat een ieder die dat wenste de smoking kon vervangen door gemakkelijke kleding. In een ontspannen sfeer werd genoten van de maaltijd en tegen 20:30 ging een iedere tevreden huiswaarts.

Beluister en bestel hier (online, voor 13,50 EURO inclusief verzendkosten) deze CD.

Verkooppunten voor de CD   Rise Up, O Church of God

Voor de prijs van 10,- EURO per stuk, persoonlijk af te halen.

Epe                     Vaassen
A. Hanekamp             A. Karrenbelt
Loper 5                 de Veldkamp 23
8162 KD  Epe            8172 XE  Vaassen
Tel: 0578-614454        Tel: 0578-574200

Oene                    Apeldoorn
W. Elskamp              J. Pas
Boshoekerweg 10         Jachthoornlaan 60
8167 LS  Oene           7312 CG  Apeldoorn
Tel: 0578-642376        Tel: 055–3558875

Veluws-Fries Lenteconcert:
uniek muzikaal bezoek uit het hoge noorden

Zaterdag 21 maart a.s. komt het Christelijk Interkerkelijk Man- nenkoor (IMD) uit Drachten op tegenbezoek naar Apeldoorn. Dit bijzondere feit vloeit voort uit een eerder bezoek in 2013 dat Looft den Heere uit Vaassen aan Drachten/Surhuisterveen heeft gebracht. Het belooft een bijzonder Veluws-Fries Lente-concert te worden.

Gevarieerd programma
Beide koren werken momenteel druk aan een groots en gezamenlijk avondvullend optreden. Ieder koor zal een aantal liederen apart, maar ook gezamenlijk ten gehore brengen. Ook de bezoekers krijgen alle kans mee te zingen in de samenzang met en zonder beide koren.

Een keur aan bijzondere muzikanten
De muzikale omlijsting zal borg staan voor een prachtige, muzikale avond. Denkt u aan niemand minder dan de internationaal vermaarde hoboïste Marlies van Gangelen uit Amsterdam, de Bariton Koorsolist Gert Elbertsen én een intermezzo van Jan Kroeske en Wilco Veldkamp op piano en orgel. Al met al belooft dit een prachtige muzikale avond te worden.

Twee dirigenten, dubbel muzikaal plezier
Dit Veluws-Fries Lenteconcert staat onder leiding van beide dirigenten Freddy Veldkamp en de scheidende dirigent van het IMD Harm van der Meer. De laatste zal na meer dan vijfentwintig jaar het stokje overdragen aan een jongere opvolger.

Bijzonderheden
Het concert vindt plaats in de EBEN HAËZER KERK, Zonnedauw 8, 7322 EC Apeldoorn.

Aanvang 19:30 uur, Kerk open om 19:00 uur. De toegang is gratis, aan het eind van de avond wordt een bijdrage gevraagd in de kosten door middel van een collecte.


januari 2015 – Twee zeer geslaagde medewerkingen

Zondag 18 januari 2015 hebben wij volgens traditie medewerking verleend aan de eerste zangdienst van het jaar in De Drie Ranken in Apeldoorn. Wij kunnen terugzien op een geslaagde middag, getuige de grote opkomst van de bezoekers. Wij hebben een zevental liederen ten gehore gebracht, die met passie werden vertolkt, onder de bezielende leiding van onze dirigent Freddy Veldkamp. De zangdienstcommissie heeft ons inmiddels uitgenodigd voor januari 2016.

Beluister hier de dienst.

Zeven dagen later, zondag 25 januari, stonden wij bijna voltallig aangetreden in de Grote Kerk in Apeldoorn. De laatste zondag van de maand vindt hier de Dienst Met Belangstellenden plaats. In het kader van het 30-jarig jubileum van deze diensten, werd in samenwerking met de predikant een keuze gemaakt uit liederen die pasten in deze dienst.

Beluister hier de dienst.

Geslaagde opmaat naar andere activiteiten
Samen met predikant ds. P.M. van der Meulen, muzikale omlijsting, dirigent en koor hebben wij er een voor velen bijna onvergetelijke en emotionele avond van gemaakt. Na afloop waren er complimenten van bezoekers die door de inhoud van deze dienst geraakt. Laten we dit zien als de opmaat naar ons concert samen met het IMD op 21 maart aanstaande en de voorbereiding op het maken van de nieuwe CD op 18 april aaanstaande in Hasselt.


22 november 2014 – Concert in de Koepelkerk te Smilde

Op deze zaterdagavond werd een prachtig concert gegeven in de Koepelkerk te Smilde met Judith, Sportel, Martin Mans, Wilco Veldkamp en koorsolist Gert Elbertsen. Dit alles uiteraard onder leiding van onze dirigent Freddy Veldkamp. Na ontvangst met koffie en thee werd de kerk verkend en kort ingezongen. We kenden alle stukken natuurlijk al en waren snel klaar. Hierna kon het publiek de kerk betreden en was er weer tijd voor de koorleden om wat te drinken en te zorgen dat men er tip-top uitzag. Organisator Boele Duin heette een ieder welkom en vroeg om ‘steunpilaren’ voor de restauratie van de kerk. Hij wenste een ieder een fijne avond toe, waarna het concert kon beginnen. Het concert verliep aansluitend feilloos; mannenkoorzang afgewisseld en ondersteund door de prachtige stemmen van Judith en Gert, Wilco op de piano en het orgelspel van Martin. Deze laatste had voor de vele Friezen in de kerk een leuke verrassing door al improviserend het Friese volkslied in te zetten. Het werd spontaan door hen meegezongen. Aan al het goede kwam, na het uitspreken van dankwoorden door de organisatie, een eind en een ieder kon tevreden huiswaarts keren. De koorleden waren na een voorspoedige busreis rond middernacht weer thuis. Zie hier een foto-impressie van het concert.


16 oktober 2014 – 15 jaar zingen onder leiding van Freddy Veldkamp

Tot zijn verrassing werd Freddy met zijn rug naar het koor gezet voor de pauze en toegesproken door voorzitter Wim Lubbers. Al 15 jaar is hij onze dirigent sinds zijn aantreden op 15 oktober 1999. Hierbij werd gerefereerd aan zijn tomeloze inzet en eigen sfeer die hij met humor naast stevige aanpak weet te creëren. Maar ook de muzikale omlijsting bij optredens, medewerkingen en concerten met zijn piano- en orgelspel, doet menig paar ogen glimmen. Wij zijn erg blij met onze Freddy. We mochten ook meeleven met de downs en ups die het leven bracht. Onder het aanbieden van een kleinigheid die niet achter het stuur genuttigd dient te worden, werd uitgesproken dat we graag nog een volgende 15 jaar doorgaan met Freddy. Hierna was er koffie met een traktatie voor een ieder. Zo is op bescheiden wijze blijk gegeven van onze waardering voor onze dirigent, op een gepast moment.


Boeken- en hobbymarkt “Looft den Heere” Vaassen 4 oktober 2014

Wat een heerlijke dag! Zonnig, gezellig, druk, veel aanloop en een goede omzet.

De voorbereidingen zijn nog niet helemaal afgerond als de eerste klanten zich al aandienen – trouwe klanten die snel eerst willen kijken of er iets van hun gading tussen zit. Nu is er keus genoeg. Bij het hek ruik je al direct de geurige oliebollen en kun je langs de kraam van de zelfgemaakte producten – even een lootje trekken – verder naar de boekbinder, de outlet, de bloemstukken, de houtbewerker en sta je ineens voor de pofkes-kraam. Weer zo’n heerlijke verleidelijke lucht van warmgebakken koekjes. Na de boeken-afdeling, weggestopt in de binnenruimte maar goed voorzien met veel uiteenlopende titels en series, kun je bij de koffie- en koekkraam op verhaal komen. Veel tijd krijg je dan niet want Johan zweept je op om plankjes te kopen en flink mee te gokken, want het rad van avontuur is continue in beweging. De hele Vaassense middenstand heeft van zich doen spreken door prijzen ter beschikking te stellen en dit onderdeel van de markt tot een succes te maken. Het blijft niet bij de koffie en koek, soep, broodje worst enz. want op het middenterrein staat ook nog de stoffeerder die je wil laten zien hoe je je vlekken uit het tapijt kunt krijgen en vergeet dan ook niet om een zak appels mee te nemen.
De activiteitencommissie is al weken geleden begonnen om dit festijn voor te bereiden. Het draaiboek daarvoor kent steeds meer aspecten; je moet kramen huren, vergunning vragen, reclameborden klaarmaken, standhouders benaderen, eigen koor-collega’s bijpraten over hun inbreng, appels gaan plukken, timmeren, wisselgeld klaarleggen, enz. en aan het eind: veel tellen. Al die bezigheden zijn teveel om hier op te noemen. De boekenafdeling is het hele jaar door actief, want je kunt niet zomaar even die lange rekken met boeken met de juiste indeling op z’n plaats krijgen. Selectie en sortering zijn daar belangrijk. Verschillende leden van ons koor zijn daar regelmatig druk mee. Maar die andere inbrengers van eigen producten en de uitvoerders van de plannen moeten dat allemaal in een korte tijd ophoesten. Petje af voor hun bijdrage. Kijk maar naar de leuke foto’s op onze site.
Waarom doen we het? Het levert enorm veel heerlijke reacties op; mensen rekenen nu al op onze markt; zelfs Radio Heerde vroeg erom, voor ons reclame te mogen maken. En mensen willen die gezelligheid niet missen; het is een ontmoetingsplaats voor oude bekenden. Hoe krijg je het nu gezellig? Nou, dat moeten we de medewerksters en –werkers vragen want die maken het! De dames van de koffie-corner zorgen ook goed voor de eigen mensen wat maakt dat je gewoon door kunt blijven verkopen zonder honger of dorst te krijgen. Ondanks het prachtige weer zijn zij het toch die het feest feestelijk maken en dat vind je terug in de opbrengst. Dames, bedankt!
En dat geeft ook het tweede doel aan van onze markt: geld voor alle mogelijke activiteiten van ons koor. Het was de moeite waard. Inmiddels weten jullie dat er ong. EUR 3000 bruto binnen is gekomen. Niet met grote scheppen tegelijk maar met kleine bedragen voor een hapje, een boekje en een drankje, een bloemetje, een appeltje, het verloten van een prachtige duwslee met inhoud enz. Maar we hebben het weer gepresteerd. Heerlijk, toch?
Sorry dat we geen namen noemen; dat is zo riskant, want zo gemakkelijk vergeet je iemand even en dat willen we je niet aandoen.
Daarom zet ik mijn naam hier ook niet onder.

Zie hier een fotorapportage van deze dag.


Boeken- en Hobbymarkt
Chr. Mannenkoor Looft den Heere in Vaassen

Zaterdag 4 oktober 2014 organiseert het Chr. Mannenkoor Looft den Heere in Vaassen haar Boeken- en Hobbymarkt. Inmiddels is de uitgebreide collectie van deze boekenmarkt uitgegroeid tot een begrip onder vele liefhebbers. Zelfs via internet ontvangen wij al bestellingen. Echter, het fysiek aanbieden in de sfeer van een markt heeft voor de verzamelaar nog steeds de voorkeur. Dit vindt plaats op zaterdag 4 oktober aan de Kosterstraat 20 te Vaassen.

De organisatie heeft afscheid genomen van de traditionele rommelmarkt. Hier werden vaak spullen aangeboden die niet verkoopbaar waren.

Veelheid aan vertier
Ook dit jaar zal de Oliebollenkraam, aangevuld met poffertjes, niet ontbreken. Eveneens is er worstenverkoop. Opnieuw zal het Rad van Fortuin met mooie prijzen zoals een kinderfiets, de bezoekers verleiden tot deelname. Op de buitenplaats wacht de bezoekers de vele kramen van de catering met koffie, thee, cake, koeken en soep. In de overige kramen kunnen de bezoekers bloemschikken en bloemen kopen. Maar ook zijn er stands met poppen en de verkoop van biologische producten als jam en dergelijke. Ook worden er antieke spullen aangeboden en is er een kraam met vogelhuisjes, zelfgemaakte kaarten en sieraden. Kortom, een veelheid aan vertier.

Sluitstuk: een grote verloting
Extra dit jaar is een demonstratie van het boekbinden en als sluitstuk een grote verloting met als hoofdprijs een schitterende slee gevuld met levensmiddelen.

Ten goede van de clubkas
De standhouders dragen een gedeelte van de opbrengst af aan de clubkas van de vereniging Chr. Mannenkoor Looft den Heere onder het motto “ Voor wat, hoort wat”. Uw bezoek wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Tijdstip en locatie
Vanaf 9:30 uur in de morgen tot 15:30 uur in de middag bent u van harte welkom op de locatie Kosterstraat 20 te Vaassen. Hier tegenover is een ruime en gratis parkeergelegenheid.

Zie hier een impressie van de Boeken – en Hobbymarkt van 2013.


Afsluiting en opstart naar een nieuw seizoen!

Donderdagavond 26 juni j.l. werd ons koor warm ontvangen in het verzorgings-centrum de Speulbrink in Vaassen. Een in alle opzichten passende afsluiting van het bijzonder gevarieerde zangseizoen 2013/2014.

Vooraf was er voor de mannen in de “Huiskamer” gelegenheid om een kop koffie of thee te nuttigen. Uiteraard vormde dit ook een ideaal moment om met elkaar de resultaten van de afgelopen voetbalwedstrijden van het WK in Brazilië door te nemen.

Toelichting zeer gewaardeerd
Om 19:30 uur begonnen wij met ruim zeventig enthousiaste zangers, strak in het pak, voor een groot aantal bewoners en hun gasten in de Tropische Tuin aan ons programma. Het repertoire bestond uit een aantal gevarieerde stukken in zowel Nederlands als Engels. Onze dirigent Freddy Veldkamp gaf op zijn eigen wijze uitleg aan de te zingen liederen. Een geste die door de gasten zeer op prijs werd gesteld.

Persoonlijke dankbetuigingen
Na een twaalftal liederen sprak onze voorzitter een dankwoord uit aan de organisatie. Vervolgens kreeg mevrouw Carla Hunting een prachtig boeket als afscheid. Het betrof haar laatste activiteit die avond en zij gaat van een welverdiend pensioen genieten. Tevens werd onze dirigent toegezongen en verrast met een mooie fles wijn. De toepasselijke aanleiding? Zijn verjaardag, enkele dagen eerder.

Bewogen afsluiting
Ter afsluiting zongen Koor en bewoners en hun gasten gezamenlijk gezang 293
“Wat de toekomst brengen moge.” Met dit bewogen lied zien wij als koor uit naar het nieuwe zangseizoen. Dit ging op 28 augustus van start met de voorbereiding op onze medewerking aan de Korendag in Epe op 6 september 2014.