Kalender

apr
28
zo
2019
Medewerking Oranjeconcert Zingen onder de Peperbus @ Onze Lieve Vrouwe Basiliek
apr 28 @ 16:30

Oranjeconcert en dienst onder leiding van Ds. van Ark.
De Peperbus

jun
16
zo
2019
Medewerking aan ontmoetingsdienst @ Goede Herderkerk
jun 16 @ 19:00

Medewerking aan ontmoetingsdienst in de Goede Herderkerk te Epe.

 

okt
3
do
2019
Opnamen Reformatorische Omroep @ Bovenkerk
okt 3 @ 18:30

Opnamen voor de Reformatorische Omroep zonder publiek.

okt
12
za
2019
Benefietconcert IJHOE met HMK IJsselmuiden-Grafhorst en IMD Drachten @ Bovenkerk
okt 12 @ 20:00

Benefietconcert Stichting IJsselmuiden helpt Oekraïne met ‘de drie Velkampkoren’ o.l.v. Freddy Veldkamp op deze prachtige locatie.

okt
25
vr
2019
Veluws mannenkorenconcert @ Johanneskerk
okt 25 @ 19:30

Mannenkoren De Lofzang uit Heerde en Looft den Heere uit Vaassen concerteren samen!

Naast de medewerkende muzikanten zullen ook de ‘koorsolisten’ Gert Pannekoek en Jacob Schenk hun solistische bijdragen leveren.

Kaartverkoop:

Op de repetitieavonden donderdag 10, donderdag 17 en donderdag 24 oktober zijn kaartjes te koop in de consistorie van Het Gebouw, Kosterstraat 20 te Vaassen, vanaf 19:00 tot 19:45 uur. Daarnaast via de mogelijkheden zoals vermeld op de affiche onderaan deze pagina, in Wapenveld, Heerde en Epe.


jan
18
za
2020
Benefietconcert @ Dolfinarium te Harderwijk
jan 18 @ 19:30

Benefietconcert voor stichting Support Casper voor onderzoek naar alvleesklierkanker, georganiseerd door Peter Overduin in het Dolfinarium te Harderwijk.

mrt
7
za
2020
Dubbelconcert met Alemet Oene @ Eben Haëzerkerk te Apeldoorn
mrt 7 @ 20:00

Dubbelconcert ‘Gods Liefde’ met Gospelkoor Alemet uit Oene.

Kaarten zijn te koop voor €5,- bij de koorleden van beide koren en bij Pelgrim Chr. Boekwinkel, Hoofdstraat 146, Epe en CLC Boek- en Muziekwinkel, Asselsestraat 58, Apeldoorn; zie affiche:

Eben Haëzerkerk Apeldoorn

mei
2
za
2020
Afgelast, Bevrijdingsconcert met Harmonie Prins Bernhard Emst @ H. Martinuskerk te Vaassen
mei 2 @ 20:00

Bevrijdingsconcert in de H. Martinuskerk te Vaassen.

 

mei
5
di
2020
Afgelast, Bevrijdingsconcert met IMD Drachten @ De Flambou te Surhuisterveen
mei 5 @ 19:30Bevrijdingsconcert in De Flambou de Surhuisterveen in samenwerking met Interkerkelijk Mannenkoor Drachten en omstreken.
 

okt
8
za
2022
Lustrumconcert @ Grote Kerk te Apeldoorn
okt 8 @ 20:00
Lustrumconcert 1937 – 2022 met collecte voor het zwaar getroffen Oekraïne, met medewerking van het Oeral Kozakkenkoor uit Den Haag onder leiding van Gregor Bak
Verdere medewerkenden:
  • Dik Singel – Doedelzak
  • Evelyn Heuvelmans – Hobo
  • Harm Hoeve – Orgel
  • Judith Sportel – Sopraan
  • Kees Alers – Fluit
  • Wilco Veldkamp – Vleugel
  • Wim van Beek – Slagwerk

Toegangsprijs €15,- en voor kinderen tot 12 jaar €7,50. 

 Route:

Affiche Lustrumconcert

Kaartverkoop
Via de koorleden en op donderdagavond van 19:00 tot 19:45 in “Het Gebouw” Kosterstraat 20 Vaassen.

Persinformatie

Lustrumconcert Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’
Het jubileumconcert dat het Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ uit Vaassen onder leiding van Freddy Veldkamp op 8 oktober geeft in de Grote Kerk in Apeldoorn, wordt een grandioze muzikale show met een enorme variatie. Naast de ± 75 mannen van het Vaassense koor zien en horen de bezoekers ook de mannen van het Oeral Kozakkenkoor uit Den Haag onder leiding van Gregor Bak. Zij brengen traditionele Oekraïense religieuze liederen en folkloristische volksliederen in verschillende stijlen. Ze dragen traditionele kleding, die ze tussentijds wisselen, zodat het niet alleen een fantastische muzikale prestatie wordt, wat ze daar neerzetten, maar ook een lust voor het oog.

 

Het Christelijk Mannenkoor viert met dit concert haar 85-jarig bestaan, maar het Oeral Kozakkenkoor spant de kroon als het op leeftijd aankomt, want dit koor is al meer dan 90 jaar oud. Het heeft dus een lange traditie, die met een stevige discipline wordt onderhouden. De leden van het koor zijn stuk voor stuk in het maatschappelijke leven ‘gewone’ burgers: politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, salesmanager, automonteur enz. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens worden het stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

 

 
Oeralkozakkenkoor wit uniform Oeralkozakkenkoor blauw uniform
Het programma is ingedeeld in blokken, die door de verschillende koren en solisten worden ingevuld. Het Vaassens mannenkoor zal meerdere liederen brengen in verschillende talen en van verschillend genre. Niet alleen geestelijke liederen, maar ook stevige volksliederen, zachttere liederen uit meerdere werelddelen en uitnodigende stukken om de toehoorders aan te sporen tot meeleven met de mensen in de oorlogsgebieden. Tijdens het concert zal er een collecte worden gehouden voor vluchtelingen en slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne.

 

 

 

De solisten zullen ieder in hun stijl en met hun specialisatie het geheel ondersteunen en zelf solistisch optreden. De trouwe bezoekers van de concerten van het mannenkoor ‘Looft den Heere’ kennen Judith Sportel zeker nog. Zij is die sopraan die gemakkelijk een Grote Kerk in Apeldoorn met haar heldere stem bereikt. In haar presentatie richt ze zich duidelijk naar het publiek, terwijl ze de samenwerking met het koor en de instrumentale solisten zoekt.

 

 

 


Evelyn Heuvelmans staat bekend om haar perfecte begeleidingstechniek, maar ook om haar solistisch optreden, want ze beheerst als geen ander de hobo. Met al haar bewegingen brengt ze haar optreden tot leven. Zij is vaak te zien in samenspel met Kees Alers, die dwarsfluit speelt. Ook hij is een graag geziene gast bij het Vaassens mannenkoor.

 

 

 

 

Wilco Veldkamp is voor het Christelijk Mannenkoor bepaald geen onbekende. Hij begeleidt het koor regelmatig bij grote optredens en is daar de tweede dirigent. Van Harm Hoeve heeft hij nog les gehad. En diezelfde Harm Hoeve begeleidt op het grote romantische BätzWitte orgel het koor en de solisten.

 

 

 

 

De rij van solisten en begeleiders is nog niet ten einde, want ook Dik Singel komt met zijn doedelzak een heel specifieke bijdrage leveren aan dit veelzijdige concert. Hij neemt collega Wim Verbeek mee, die het bijbehorende slagwerk voor zijn rekening neemt.

Al deze medewerkenden aan dit concert zijn zo gevarieerd in hun inbreng dat iedereen zal begrijpen dat het zeker geen ‘gewoon’ concert wordt, maar een schitterende afwisselende muzikale streling voor het oor. Dit moet een gerede aanleiding zijn om de datum van dit concert nu al in de agenda te zetten en toegangskaarten te bestellen via een van de voorverkoopadressen (zie boven) of aan de deur bij het concert.

 
Zie bovenaan deze pagina de verdere ‘feitelijke’ informatie om met toegangskaarten dit concert te kunnen bezoeken.