Kalender

dec
20
do
2018
Kerstconcert @ Hervormde DorpsKerk Vaassen
dec 20 @ 20:00

Dorpskerk Vaassen

‘Looft den Heere’ geeft haar kerstconcert

Donderdagavond 20 december is weer de avond voor het jaarlijkse kerstconcert van het Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ in de Dorpskerk, Markt 7, 8171 AG Vaassen. Dat is zo’n ultiem moment waarop een koor zich voorstelt en waarbij alles goed moet gaan. Het bestuur heeft prominente vocale en instrumentale solisten en begeleiders uitgenodigd, die het optreden van het koor zullen aanvullen. Freddy Veldkamp heeft een schitterend programma samengesteld en het ‘behapbaar’ gemaakt door het in blokken in te delen: een blok met internationale kerstliederen en een met Nederlandstalige kerstliederen. Een instrumentale solo tussen 2 koorblokken in. Een vocaal optreden van de sopraan Rineke de Wit of van de bas-bariton Gert Pannekoek ter afwisseling. Het geheel wordt een sprankelend geheel van melodieuze kerstliederen, waar u van zult genieten.

Waarom geeft een mannenkoor ieder jaar een eigen kerstconcert én een paasconcert? Er zijn er toch al zoveel? Ja, inderdaad. Het zou een al te gemakkelijk antwoord op deze vraag zijn om te zeggen: ‘We vinden het gewoon leuk’ of ‘We kunnen toch niet achterblijven’. Een ander antwoord zou kunnen zijn: ‘We willen wel aan de weg timmeren, ook om nieuwe leden te krijgen’, maar dat doe je niet primair met een kerstconcert. De naam van ons koor geeft al een duidelijke richting aan de reden waarom wij een kerstconcert geven. We willen zingen tot eer van God en naast de vele verschillende, wel of niet bekende kerstliederen, zal ook het ‘Ere zij God’ klinken; we doen dat overigens samen met u.

Wat mag u verwachten? Om 20.00 uur begint het concert met een openingslied waarna de voorzitter een paar woordjes spreekt, maar daarna is het alleen maar muziek. We noemden al de vocale solisten, maar ook Johan Bredewout en Wilco Veldkamp zijn er weer bij. Freddy Veldkamp heeft de leiding van de hele avond en zal dat doen op de wijze die we van hem gewend zijn: een ware meester in het besturen van zoveel aspecten van een concert.

Het concert is inmiddels uitverkocht.

mrt
17
zo
2019
Medewerking ochtenddienst @ Dorpskerk te Vaassen
mrt 17 @ 09:30

Medewerking aan de Eredienst in de Dorpskerk te Vaassen.

Dorpskerk Vaassen

apr
13
za
2019
Passieconcert 2019 @ Hervormde Dorpskerk te Vaassen
apr 13 @ 20:00

Passieconcert in de Dorpskerk te Vaassen.


Dorpskerk Vaassen

apr
28
zo
2019
Medewerking Oranjeconcert Zingen onder de Peperbus @ Onze Lieve Vrouwe Basiliek
apr 28 @ 16:30

Oranjeconcert en dienst onder leiding van Ds. van Ark.
De Peperbus

mei
11
za
2019
Bevrijdingsconcert @ Hervormde Kerk te Sint-Annaland
mei 11 @ 19:30

Bevrijdingsconcert in de Hervormde Kerk te Sint-Annaland.

jun
16
zo
2019
Medewerking aan ontmoetingsdienst @ Goede Herderkerk
jun 16 @ 19:00

Medewerking aan ontmoetingsdienst in de Goede Herderkerk te Epe.

 

okt
3
do
2019
Opnamen Reformatorische Omroep @ Bovenkerk
okt 3 @ 18:30

Opnamen voor de Reformatorische Omroep zonder publiek.

okt
12
za
2019
Benefietconcert IJHOE met HMK IJsselmuiden-Grafhorst en IMD Drachten @ Bovenkerk
okt 12 @ 20:00

Benefietconcert Stichting IJsselmuiden helpt Oekraïne met ‘de drie Velkampkoren’ o.l.v. Freddy Veldkamp op deze prachtige locatie.

okt
25
vr
2019
Veluws mannenkorenconcert @ Johanneskerk
okt 25 @ 19:30

Mannenkoren De Lofzang uit Heerde en Looft den Heere uit Vaassen concerteren samen!

Naast de medewerkende muzikanten zullen ook de ‘koorsolisten’ Gert Pannekoek en Jacob Schenk hun solistische bijdragen leveren.

Kaartverkoop:

Op de repetitieavonden donderdag 10, donderdag 17 en donderdag 24 oktober zijn kaartjes te koop in de consistorie van Het Gebouw, Kosterstraat 20 te Vaassen, vanaf 19:00 tot 19:45 uur. Daarnaast via de mogelijkheden zoals vermeld op de affiche onderaan deze pagina, in Wapenveld, Heerde en Epe.


nov
10
zo
2019
Medewerking Kerkdienst @ De Tabernakel
nov 10 @ 10:00

Ochtenddienst met voorganger Ds. B. Heslinga