Kalender

mei
4
vr
2018
Medewerking aan herdenking gevallenen @ Oude begraafplaats
mei 4 @ 19:00

Voorafgaand aan de stoet richting de herdenking in Vaassen, herdenken we de gevallenen bij de graven van gevallen bevrijders.12 Oorlogsgraven Oude Begraafplaats Vaassen

sep
22
za
2018
Deelname aan korendag Epe @ Grote Kerk te Epe
sep 22 @ 16:30 – 17:00

http://www.koreninepe.nl/

Afsluiting van de korendag in Epe, aan het einde van de middag, zal ons koor haar medewerking verlenen aan dit evenement. Inmiddels voor de 5e maal.

Grote Kerk Epe

nov
4
zo
2018
Medewerking kerkdienst @ Hervormde Dorpkerk te Nijbroek
nov 4 @ 09:30

Medewerking aan de ochtenddienst in de Dorpskerk te Nijbroek.

dec
15
za
2018
Benefietconcert @ Bethelkerk Barneveld
dec 15 @ 19:30

dec
20
do
2018
Kerstconcert @ Hervormde DorpsKerk Vaassen
dec 20 @ 20:00

Dorpskerk Vaassen

‘Looft den Heere’ geeft haar kerstconcert

Donderdagavond 20 december is weer de avond voor het jaarlijkse kerstconcert van het Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ in de Dorpskerk, Markt 7, 8171 AG Vaassen. Dat is zo’n ultiem moment waarop een koor zich voorstelt en waarbij alles goed moet gaan. Het bestuur heeft prominente vocale en instrumentale solisten en begeleiders uitgenodigd, die het optreden van het koor zullen aanvullen. Freddy Veldkamp heeft een schitterend programma samengesteld en het ‘behapbaar’ gemaakt door het in blokken in te delen: een blok met internationale kerstliederen en een met Nederlandstalige kerstliederen. Een instrumentale solo tussen 2 koorblokken in. Een vocaal optreden van de sopraan Rineke de Wit of van de bas-bariton Gert Pannekoek ter afwisseling. Het geheel wordt een sprankelend geheel van melodieuze kerstliederen, waar u van zult genieten.

Waarom geeft een mannenkoor ieder jaar een eigen kerstconcert én een paasconcert? Er zijn er toch al zoveel? Ja, inderdaad. Het zou een al te gemakkelijk antwoord op deze vraag zijn om te zeggen: ‘We vinden het gewoon leuk’ of ‘We kunnen toch niet achterblijven’. Een ander antwoord zou kunnen zijn: ‘We willen wel aan de weg timmeren, ook om nieuwe leden te krijgen’, maar dat doe je niet primair met een kerstconcert. De naam van ons koor geeft al een duidelijke richting aan de reden waarom wij een kerstconcert geven. We willen zingen tot eer van God en naast de vele verschillende, wel of niet bekende kerstliederen, zal ook het ‘Ere zij God’ klinken; we doen dat overigens samen met u.

Wat mag u verwachten? Om 20.00 uur begint het concert met een openingslied waarna de voorzitter een paar woordjes spreekt, maar daarna is het alleen maar muziek. We noemden al de vocale solisten, maar ook Johan Bredewout en Wilco Veldkamp zijn er weer bij. Freddy Veldkamp heeft de leiding van de hele avond en zal dat doen op de wijze die we van hem gewend zijn: een ware meester in het besturen van zoveel aspecten van een concert.

Het concert is inmiddels uitverkocht.

mrt
17
zo
2019
Medewerking ochtenddienst @ Dorpskerk te Vaassen
mrt 17 @ 09:30

Medewerking aan de Eredienst in de Dorpskerk te Vaassen.

Dorpskerk Vaassen

apr
28
zo
2019
Medewerking Oranjeconcert Zingen onder de Peperbus @ Onze Lieve Vrouwe Basiliek
apr 28 @ 16:30

Oranjeconcert en dienst onder leiding van Ds. van Ark.
De Peperbus

jun
16
zo
2019
Medewerking aan ontmoetingsdienst @ Goede Herderkerk
jun 16 @ 19:00

Medewerking aan ontmoetingsdienst in de Goede Herderkerk te Epe.

 

okt
3
do
2019
Opnamen Reformatorische Omroep @ Bovenkerk
okt 3 @ 18:30

Opnamen voor de Reformatorische Omroep zonder publiek.

okt
12
za
2019
Benefietconcert IJHOE met HMK IJsselmuiden-Grafhorst en IMD Drachten @ Bovenkerk
okt 12 @ 20:00

Benefietconcert Stichting IJsselmuiden helpt Oekraïne met ‘de drie Velkampkoren’ o.l.v. Freddy Veldkamp op deze prachtige locatie.